Олимпиада 9 класс по английскому языку на rus.fizolimpiada.ru
Самым популярным языком в мире является английский язык, это известно всем.

Олимпиада 9 класс по английскому языку

Олимпиада по английскому языку для 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, и 19 классов с ответами

Почему английский язык так популярен?
Во-первых, это универсальный язык международного общения.
Во-вторых, по статистике около 85% всей информации на земном шаре предоставляется на английском.
Поэтому мы просто обязаны изучать английский язык.

Олимпиада по английскому языку 9 класс


1. Choose the best answer for each sentence

You _______ come here again or I’ll report you to the police!

  • А) shouldn’t to
  • Б) ‘d better not
  • В) oughtn’t to

2. Fill the spaces in the following sentences by inserting one of the modal verbs expressing the absence of necessity. 

You _____  a ticket. I had an extra one just in case.

  • А) needn't have bought
  • Б) didn't need to buy
  • В) needn't to buy
  • Г) didn't have to buy

3. Choose the most appropriate modal verb for each sentence.

______ you wait in another room, please.

  • А) must
  • Б) would
  • В) shall

4. Choose the most appropriate answer expressing request

_________ buying two loaves of bread on your way home?

  • А) would you mind
  • Б) would you
  • В) will you mind

5. Fill the spaces in the following sentences by inserting one of the modal verbs expressing the absence of necessity.

There are plenty of tomatoes in the fridge. You _____ buy any.

  • А) needn't
  • Б) don't need to
  • В) don't have to

6. Choose the correct verb form to complete the sentences.

The sign says, “No parking”. That means you _______ to leave your car here.

  • А) mustn’t
  • Б) cannot
  • В) don't have to

7. Choose the most appropriate modal verb for each sentence.

You_____ leave this house immediately.

  • А) must
  • Б) would
  • В) are

8. Choose the most appropriate answer expressing request

Would you mind if I _________ your dictionary for an hour or so?

  • А) would borrow
  • Б) will borrow
  • В) borrowed

9. Choose the correct modal verb:

She________________ leave home at eight every morning.

  • А) have to
  • Б) has to
  • В) must 
  • Г) need

10. Fill the spaces in the following sentences by inserting one of the modal verbs expressing the absence of necessity.

We _____ waited, they didn’t come.

  • А) didn't need to
  • Б) didn't have to
  • В) needn't have 

11. Fill the spaces in the following sentences by inserting one of the modal verbs expressing the absence of necessity. Note that in some sentences more than one variant is possible.

He _____ ________ yesterday, so he went to the movies with us. 

  • А) didn’t have to study
  • Б) didn’t need to study
  • В) needn't study
  • Г) needn't have studied

12. Choose the correct form of the verb:

She wouldn't have yawned the whole day if she _______ late last night.

  • А) doesn't stay up
  • Б) didn't stay up
  • В) Hadn't stayed up

13. Choose the most appropriate modal verb for each sentence.

You_____ stay in your room because I say so.

  • А) should
  • Б) would
  • В) will

14. Choose the best answer for each sentence

You ________ pack too much or you will have to take it out at the airport!

  • А) had not better
  • Б) better not
  • В) had better not

15. Choose the best answer for each sentence

My mother isn’t feeling well, so I told her that she ______ to the doctor.

  • А) ought
  • Б) ought go
  • В) ought to go

16. Choose the most appropriate answer to express strong probability, expectation or logical assumption.

I can’t find my car keys. I _______ them in my office.

  • А) should leave
  • Б)   must have left
  • В) ought to have left

17. Choose the most appropriate answer to express strong probability, expectation or logical assumption.

They live in a very big house. They _______ rich.

  • А) must be
  • Б) are
  • В) should be

18. Choose the correct modal verb:

You ________________ come to work in time.

  • А) have to
  • Б) has to
  • В) must
  • Г) need

19. Choose the most appropriate modal verb for each sentence.

Children, why are you still watching TV?
You_____go to bed!

  • А) shall
  • Б) would
  • В) must

20. Choose the most appropriate answer expressing request

_________ you open the window, please?

  • А) can’t
  • Б) will
  • В) could




Ответы к олимпиаде по английскому языку 9 класс

Номер заданияПравильный ответ
1 Б
2 А
3 Б
4 А
5 А
6 Б
7 А
8 В
9 Б
10 В
11 АБ
12 В
13 В
14 В
15 В
16 Б
17 А
18 В
19 В
20 В

Олимпиада по английскому языку 9 класс


Copyright © All rights reserved